BASF eerste hoofdsponsor Feanrun

HEERENVEEN - BASF is de allereerste hoofdsponsor van de Feanrun. De sponsoring geldt in eerste instantie voor een jaar.

Dat maakte locatiedirecteur Sjoerd Visser van BASF Heerenveen vanmiddag bekend op een bijeenkomst van Heerenveen ’n Gouden Plak. Die vond plaats bij Frisone Pazzo.

De sponsoring bestaat uit financiële middelen. Daarvan worden onder andere shirtjes aangeschaft, kosten mee gedekt en de algemene middelen mee aangevuld. Ook gaat een deel naar het goede doel dat jaarlijks aan de Feanrun wordt gekoppeld. Welk goede doel dat is, wordt binnen nu en drie weken bekend. Dat liet Rinse Bleeker namens de Feanrun weten.

Volgens Visser past de sponsoring door BASF binnen het gezondheidsprogramma dat het chemieconcern recent is gestart en waarbij het gaat om: balans, niet teveel stress en goede voeding en voldoende beweging.

Loopgroep

,,Om die reden is onlangs ook een loopgroep gestart bij BASF. Dat past bij werken aan de gezondheid. Om het programma verder aan te kleden is om twee redenen gekozen voor het hoofdsponsorschap van de Feanrun. De eerste is om het fitprogramma te ondersteunen. De tweede is om iets terug te doen voor de Heerenveense gemeenschap.”

Daarnaast liet Visser weten dat wordt geprobeerd om het fitprogramma landelijk te positioneren, zodat BASF-medewerkers uit heel Nederland naar de Feanrun komen.

Groeien

Bleeker liet weten maar wat trots te zijn op BASF als hoofdsponsor. ,,Het stelt ons in staat om de Feanrun verder uit te bouwen, met meer inkomsten voor goede doelen en meer lopers aan de start. Daarnaast heeft BASF net als de Feanrun affiniteit met gezondheid. Ook dat spreekt ons erg aan.”

De Feanrun, waarvan de route ongewijzigd is, is dit jaar op zondag 2 september. De start van de vier mijl, ongeveer 6,4 kilometer, is om 14.00 uur. Ook dit jaar is de start en finish van de laagdrempelige loop weer in het centrum van Heerenveen.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)