Jumbo Kooistra ontvangt Super Supermarkt Keurmerk

HEERENVEEN - Erik Kooistra heeft vanochtend het Super Supermarkt Keurmerk voor zijn Jumbovestigingen ontvangen, waaronder die voor de winkels aan Jister en het Molenplein in Heerenveen.

Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) is het keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich onderscheiden door hun extra inzet voor de leefbaarheid in en rondom hun winkel. Ondernemers die het keurmerk behalen zijn volgens het keurmerk innovatief en controleerbaar bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het is niet eerder voorgekomen dat een ondernemer gelijktijdig voor meerdere van zijn supermarkten het keurmerk toegekend heeft gekregen. De uitreiking ervan werd gedaan door Harrie ten Have, voorzitter van het SSK.

Ook gedeputeerde Sander de Rouwe was aanwezig bij de uitreiking, evenals vertegenwoordigers van de gemeenten waarin de winkels zijn gevestigd.

Vestigingen

De vestigingen van Kooistra zijn naast die in Heerenveen gevestigd in: Leeuwarden, Makkum, Wommels, Bolsward, Marknesse en Sneek. De uitreiking was bij de Jumbo in Bolsward.

Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie het Vakcentrum, in samenwerking met kennisinstituut TNO. Supermarkten die het keurmerk behalen zijn echte koplopers op het gebied van lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap.