FOTO’S | Kinderdag tovert lach van oor tot oor op gezichten deelnemers

HEERENVEEN - Louter lachende gezichten waren er vandaag bij de zevende editie van de Kinderdag met een lach.

Die wordt jaarlijks gehouden door de juniorkamer JCI Heerenveen in samenwerking met ziekenhuis Tjongerschans en de brandweer Heerenveen, met ondersteuning van de politie.

De Kinderdag met een lach is wederom een warme, vrolijke en onvergetelijke dag geworden voor kinderen die langdurig onder behandeling staan en daardoor regelmatig moeten terugkeren naar het ziekenhuis de Tjongerschans.

Speciaal voor de kinderdag nodigde JCI Heerenveen de kinderen samen met hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes uit om een moment ‘gewoon’ kind met een lach te kunnen zijn.

Programma

Het programma bestond ook nu uit een rondrit door de gemeente Heerenveen in stoere sportauto's en fraaie oldtimers.

Halverwege de tour kregen de kinderen een rondleiding door de Brandweerkazerne in Heerenveen aangeboden en waren de kinderen even echte Brandweermannen of brandweervrouwen.

Nadat dit was afgelopen stapte iedereen weer in een auto en ging de rondrit verder om uiteindelijk weer bij Tjongerschans uit te stappen. De feestelijkheden werden afgesloten met het eten van patat. Ook alle deelnemers een tasje met inhoud mee naar huis.

Belangeloze inzet

JCI Heerenveen is een netwerk van jonge ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen uit Heerenveen. Zij organiseren de Kinderdag met een lach jaarlijks. Die is ook nu weer mede mogelijk gemaakt door de belangloze inzet van: ziekenhuis Tjongerschans, de brandweer Heerenveen, de politie en chauffeurs en vrijwilligers van JCI Heerenveen.

Ook hebben Wijnvoordeel.nl, Hoekstra aanhangwagenverhuur en Wijn & Spijs hun steentje bijgedragen aan dit maatschappelijke goede doel.