FOTO’S | Scholieren Linde College op ruimtemissie bij project Space2be

HEERENVEEN/WOLVEGA - Het Linde College in Wolvega is bij het vak technasium gestart met het project Space2be.

Bij deze missie bootsen ‘vier astronauten’ hoe het is om de ruimte in te gaan. Onder hen ook scholieren uit Heerenveen.

Hieronder een door de scholieren zelf ingestuurd verslag.

Op onze school (Lindecollege Wolvega) volgen we het vak technasium, waarbij wij verschillende projecten doen. Deze projecten doen wij met de leerlingen uit havo 3 (H3C) en het vwo 3 (A3B). Deze periode zijn we gestart met het project space2be. Bij dit project bereiden we ons voor op de 24-uursmissie.

De vier astronauten gaan proefjes uitvoeren die wij in het eerste deel van het project hebben bedacht, om te kijken of ze hetzelfde reageren in ‘de ruimte’, als op aarde.

Mission Department

In het tweede deel van het project is iedereen bezig met zijn/haar Mission Department. Hier worden verschillende taken uitgevoerd om de 24-uurs-missie tot een goed einde te brengen.

Het is een uitdagend project van ons allemaal, omdat we veel moeten samenwerken en dat als je iets niet doet dit gelijk effect heeft op andere groepjes.

Om er voor te zorgen dat iedereen wat doet is er ook een Mission Department dat Board heet. Dit department geeft leiding over alle groepjes en helpen als je een probleem hebt.

Daarnaast houden de docenten nog een oogje in het zeil. De 24-uurs-missie begint donderdag 28 juni om 12.00 uur en eindigt vrijdag om 12.00 uur op het Linde College.

(Foto’s Linde College)