Dieven slaan in drie dagen tijd tweemaal toe op zelfde adres in Heerenveen

HEERENVEEN - Dieven hebben in drie dagen tijd tweemaal hun slag geslagen op hetzelfde adres in Heerenveen. Ze stalen onder andere een rubberboot en twee hengels van het terras naast een woning aan de Hearresleat.

Als eerste verdwenen waarschijnlijk zaterdagnacht - een hangmat en twee hengels. De hangmat was met stevige touwen tussen twee bomen gespannen.

,,De dief heeft de nodige moeite moeten doen om hem los te halen’’, aldus de politie. De beide hengels zijn weggerukt. Dat bleek uit de dobber en haakjes die nog aan een stuk hout vastzaten.

Rubberboot

De rubberboot, die ook op het terras aan de Hearresleat lag, wordt sinds maandagnacht vermist. Het gaat om een lichtgrijze Lodestar van 2,90 meter lengte. Aan de bovenzijde heeft de rubberboot marineblauwe accenten.

De kunststofbodem bestaat uit drie elementen. Volgens de politie hebben de dieven waarschijnlijk de boot in het water van de Hearresleat laten glijden, omdat de zoon des huizes ’s nachts een plons hoorde.

Getuigen

De eigenaren hebben ondertussen aangifte gedaan bij de politie. Een buurtonderzoek leverde in eerste instantie niets op.

Getuigen - en ook de dieven - kunnen zich melden via 06-34 88 99 24.

(Tekst Noordoost.nl/Alex J. de Haan)