Anke van der Meer opent Brownies&downieS aan Lindegracht in Heerenveen

HEERENVEEN - Brownies&downieS opent in augustus of september de deuren in Heerenveen.

Brownies&downieS opent in augustus of september de deuren in Heerenveen.

De lunchzaak waar personen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt werken komt aan de Lindegracht 33, waar eerst croissanterie De Premier zat.

De 28-jarige Anke van der Meer-Witteveen (28) gaat de zaak runnen. Zij komt oorspronkelijk uit Akkrum en woont nu met haar man Auke in Heerenveen.

,,Ik had al langer de wens om een zaak als Brownies&downieS te starten”, zegt Van der Meer. Zelf werkte zij de afgelopen jaren in de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. ,,Ik hou van werken met bijzondere mensen en van koken. Brownies&downieS is voor mij de perfecte combinatie. Mijn droom wordt nu werkelijkheid.”

Medewerkers gezocht

Brownies&downies Heerenveen is nog op zoek naar medewerkers die er als dagbesteding aan de slag willen. Ook zijn oproepkrachten voor de functie van begeleider gewenst. ,,Daarnaast zoeken we nog een chef-kok.”

Brownies&downieS heeft door het hele land bijna vijftig vestigingen. In Friesland zijn er al vestigingen in Sneek, Leeuwarden en Drachten. zat. Bij Brownies&downieS wordt gekeken naar wat iemand wel, in plaats van niet kan.

Informatie via heerenveen@browniesanddownies.nl. zie ook de Facebookpagina van Brownies&downieS Heerenveen.