Arber Zeneli aast op vertrek bij SC Heerenveen, Michel Jansen assistent-trainer

HEERENVEEN - SC Heerenveen dreigt Arber Zeneli te verliezen. De vleugelaanvaller zegt toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière.

Onduidelijk is of er interesse is voor Zeneli. Eerder dit jaar werd hij door Italiaanse media gelinkt aan Fiorentina en Napoli.

De Kosovaarse international heeft nog een contract tot medio 2019 bij SC Heerenveen. De eredivisionist beschikt over een eenzijdige optie om de verbintenis met een jaar te verlengen.

SC Heerenveen nam de 23-jarige Zeneli in 2015 over van het Zweedse IF Elfsborg. In het seizoen 2017/2018 speelde hij vierentwintig wedstrijden Daarin maakte de aanvaller vier goals en was hij negenmaal de aangever.

Michel Jansen

Daarnaast wil SC Heerenveen deze week Michel Jansen presenteren. Hij moet de assistent worden van de nieuwe trainer Jan Olde Riekerink.

De 52-jarige Jansen volgt Michel Vonk. Die heeft onderdak gevonden bij Jong AZ. Met de komst van Jansen heeft SC Heerenveen de technische staf rond. Johnny Jansen en Raymond Vissers blijven respectievelijk assistent- en keeperstrainer.

Jansen was tot voor kort hoofd opleidingen bij FC Twente. Daar moest hij vertrekken vanwege de degradatie tukkers uit de eredivisie.