Synchroonzwemduo HZ&PC grijpt naast historische medaille bij jeugd NK

HEERENVEEN - Zeven synchroonzwemmers van HZ&PC heeft afgelopen weekend in Hoofddorp meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen onder de 15 jaar.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Heerenveense Zwem- en Poloclub werd bijna een medaille behaald. Dat lukte uiteindelijk net niet.

Hieronder een door HZ&PC zelf ingestuurd verslag.

Op zaterdag werd de techniekwedstrijd gezwommen. Bijna alle dames zwommen een persoonlijk record wat opmerkelijk is, omdat bij een NK er over het algemeen heel streng wordt gejureerd.

Op muziek

Via de techniekwedstrijd is het mogelijk om zich te plaatsen voor de finales waarbij op muziek wordt gezwommen. Er worden slechts 12 solo’s, 12 duetten en 12 groepsnummers gezwommen.

Voor de meiden in de leeftijdsgroep Age II (Madelief Volbeda, Floortje van der Velde en Iris Mandemaker) kon er, ondanks de keurige resultaten geen finaleplek worden bemachtigd.

Figurenwedstrijd

Voor de dames in de leeftijdscategorie Age I (Mara, Alissa, Veerle en Marije) was het resultaat na de figurenwedstrijd dusdanig dat er zich voor de finale zich twee soli, één duet en een groep zich plaatse. Allissa kwam de finale binnen op plaats 6, en behield deze plaats na het zwemmen van haar solo. Mare kwam als 10e in de finale en zwom zich twee plaatsen omhoog en eindigde als 8e.

De ploeg die zich tot veler verrassing als derde de finale binnenkwam moest wel een aantal plaatsen inleveren en eindigde op een verdienstelijke zevende plaats.

Verrassing

De grote verrassing was toch wel het duet, bestaande uit Mare, Alissa en reservezwemster Marije. De dames kwamen binnen op een stevige tweede plaats met een puntentotaal van ruim 54 punten, ruim een punt meer dan de nummer drie.

Het werd uiteindelijk toch vierde plaats, net naast het podium maar een ongekende prestatie. Het verschil met nummer drie was 0,2180 punten. Nog nooit is HZ&PC zo dicht bij een medaille geweest tijdens een Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen