FOTO’S | Werkzaamheden Gedempte Molenwijk en Breedpad van start

HEERENVEEN - De werkzaamheden aan de Gedempte Molenwijk en het Breedpad zijn vanochtend gestart.

Aannemer Joost Visser voert het werk uit in opdracht van de gemeente Heerenveen. Ze zijn naar eigen zeggen „tot zeker eind oktober bezig het gebied op te knappen.”

Er komt niet alleen meer groen en verlichting. Ook wordt meer ruimte gecreëerd voor voetgangers, fietsers en automobilisten.

Pleinen

Een aantal gebieden wordt ingericht als pleinen. Als eerste gaat de straat vanaf Café de Oase richting het Molenplein eruit.

De Gedempte Molenwijk is dan afgesloten. De aannemer hoopt de werkzaamheden daar nog voor de bouwvak begin augustus af te hebben.

Daarna wordt de kade van het Breedpad hersteld, dat zal ongeveer een maand duren. Vervolgens begint de reconstructie van het Breedpad, naar verwachting vijf weken werk. 

Informatiebijeenkomst

Afgelopen donderdagavond was er een informatiebijeenkomst over de herinrichting. Erg veel aanwezigen waren er niet, omdat het ook koopavond was, maar onder de aanwezigen waren de geluiden positief.

Jan Willem Blijdorp, winkelchef van boekhandel Binnert Overdiep: ,,Volgens mij knapt het ontzettend op en wordt het veel gezelliger. Als het wordt zoals wij hopen, wordt het echt een derde winkelstraat, naast de Dracht en de Sieversstraat." 

De paar weken dat hij in de rommel zit, neemt hij dan voor lief. ,,Als ze voor de bouwvak klaar zijn, valt het ontzettend mee." 

Levering goederen

De levering is wat meer gedoe, maar kan vanaf het Molenplein. ,,Ik heb al briefjes voor de chauffeurs gemaakt waar ze langs moeten."

(Tekst Lotte Wijbrands/foto’s Max van Gelder)