Abe Lenstra Boulevard Heerenveen

HEERENVEEN - De Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen staat zaterdag in het teken van de Streetball Masters Tour.

Dat is de drie tegen drie basketbaltour van de Nederlandse Basketball Bond in samenwerking met basketbalvereniging Dyna ’75 uit Heerenveen.

In Heerenveen wordt de negende voorronde van de Streetball Masters Tour gehouden. Het is ook voor de negende keer dat Heerenveen met Dyna ‘75 als organisator gastheer is van een voorronde in de 3x3 basketball tour van Nederland.

Basketballvereniging Dyna ’75 werkt bij de organisatie van Streetball Masters Heerenveen nauw samen met onder andere de Nederlandse Basketbal Bond, Sportstad Heerenveen, diverse sponsoren en een grote groep vrijwilligers.

Onder 11 categorie

Ook is er een drie tegen drie toernooi voor kinderen onder de 11 jaar. Zij kunnen ’s ochtends meedoen. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door het Jeugdfonds Sport.

De prijsuitreiking van de onder 11 categorie wordt gedaan door Herma van Keulen van het Jeugdfonds Sport samen met Tony Demelinne van de Unis Flyers, de captain van de ijshockeymannen van Heerenveen die tevens de ambassadeur van het Jeugdfonds is.

Finaleweekend

Bij de Streetball Masters Heerenveen kunnen deelnemers tickets verdienen voor het landelijke finaleweekend in juli van dit jaar, waar in verschillende categorieën gestreden zal worden om de titel Nederlands kampioen 3x3 basketball.

Streetball Masters Heerenveen begint om 10.00 uur op Abe Lenstraboulevard bij Sportstad. Naast het drie tegen drie toernooi kunnen deelnemers en publiek ook genieten van een driepunterwedstrijd, een dunckwedstrijd en een shooting challenge.