Zilveren primeur voor Bo Oosterhagen bij jeugdroeiwedstrijden in Amsterdam

HEERENVEEN/AMSTERDAM - Bo Oosterhagen (14) van de Heerenveense roeivereniging Aengwirden is het eerste jeugdlid dat heeft meegedaan aan een jeugdwedstrijd in Amsterdam. Zij debuteerde met zilver in de skiff.

Oosterhagen vertegenwoordigde Aengwirden in de skiff en de dubbeltwee. Dat deed zij samen met een jeugdroeister van ’t Diep uit Steenwijk.

Hieronder een door roeivereniging Aengwirden zelf ingestuurd verslag met foto’s.

Het was een goed bezet veld van 32 meisjes uit het hele land. In de ochtend viel de prestatie van Bo al op. Over de baan van 250 meter was zij een van de weinigen die de afstand in minder dan een minuut roeide. Zij voerde het klassement aan met een knappe tijd van 58 seconden. Daarmee verzekerde zij zich van een plek in de finale die later die middag geroeid werd.

In de ongestuurde dubbeltwee met haar maatje Eline Bokhorst gooide ze ook hoge ogen. In amper 56 seconden drukten zij het boegballetje over de streep en haalden daarmee de vierde tijd. Daarmee haalden zij in de dubbeltwee niet de finales

In de eenpersoonsboot finale diezelfde middag was de spanning te snijden. Bo haar start ging goed maar tijdens de wedstrijd kwam zij in de problemen en roeide zij in de baan van haar tegenstander. Om haar niet te hinderen moest zij laten lopen. Het kostte haar de eerste plaats maar de race leverde haar een mooie zilveren medaille op.

Opnieuw liet Aengwirden zien dat het een vereniging is waar het roeien als leuk tijdverdrijf gecombineerd wordt met prima prestaties.