Muziekverenigingen uit Heerenveen en omstreken actief tijdens Grutsk in Leeuwarden

HEERENVEEN/LEEUWARDEN - Muziekverenigingen uit de omgeving van Heerenveen doen zaterdag 30 juni mee aan Grutsk in de binnenstad van Leeuwarden.

Tijdens Grutsk is er muziek op vijf podia, een taptoe op het Oldehoofsterkerkhof en zijn er straatparades.

Het festival wordt afgesloten met een avondshow op het hoofdpodium van CityProms met optredens van: Elske DeWall, het strijkensemble Fuse, brassbands en showorkesten, het NNJO, Iris Kroes en de Jouster Fanfare.

De optredens van de tientallen verenigingen vinden plaats door het hele centrum van Leeuwarden en beginnen om 10.00 uur. Tussen 14.00 en 17.00 uur is er op het Oldehoofsterkerkhof een taptoe.

Themaparades

Vanaf 18.00 uur zijn er vier themaparades door het centrum van Leeuwarden. Er is dan een: vaandel- en vlaggenmars, een straatparade voor marchingbands en een showparade.

De afsluiting is een avondshow waarin duidelijk moet worden hoeveel kwaliteit er in de noordelijke amateurverenigingen rondloopt en waar dat talent toe kan leiden. Het slotoptreden op het hoofdpodium van CityProms is gratis toegankelijk en begint om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Daarna is er een afterparty in Neushoorn met T-Brass, Almondegas en Mailbox.