FOTO’S | Wielrenners volbrengen driehonderd kilometer lange fietstocht voor stichting Wera

HEERENVEEN - Ongeveer dertig wielrenners hebben zaterdag meegedaan aan de zesde editie van de sponsorfietstocht voor de stichting Wera. Hoe hoog de opbrengst is, is nog niet bekend.

Ongeveer de helft van de wielrenners startte om 5.15 uur in Maastricht voor een afstand over driehonderd kilometer. Ook startte een groep vanuit Arnhem over een afstand van honderdvijftig kilometer. De finish was rond 19.00 uur op de Oude Koemarkt in Heerenveen.

De uit Heerenveen afkomstige Wera Flapper overleed op 3 augustus 2011 aan de gevolgen van een noodlottige val met haar fiets in Amsterdam. Zelf had zij gestudeerd in Maastricht. Naast haar studie hielp zij ouderen in de huishouding.

Gedachtegoed

De man van Wera wilde haar gedachtegoed levend houden en kwam met het idee voor de stichting Wera. Vandaaruit wordt nu voor de zesde maal Wera’s Wieler Wedstrijd (WWW) gehouden. De opbrengst is jaarlijks bestemd voor activiteiten voor eenzame ouderen.

In 2017 werd een paar duizend euro opgehaald. De organisatie hoopt dat dat de uiteindelijke opbrengst ook nu weer een mooi bedrag oplevert.

(Foto’s stichting Wera)