‘Bewegen’ thema van 42 Flaeijelfeest

Nieuwehorne - In het weekend van 27, 28 en 29 september vindt voor het 42ste jaar het Flaeijelfeest plaats in Nieuwehorne. Het thema van het evenement is dit jaar ‘Bewegen’.

Het platteland beweegt als nooit tevoren, dat is wat Flaeijel 2018 gaat laten zien. Er is een vier kilometer lange optocht met rijdend antiek, machines, tractoren en ander vermaak. In een openluchtmuseum van 7 hectare kunnen bezoekers ervaren hoe het was 100 jaar geleden op het platteland te leven en wat voor noeste arbeid er toen geleverd moest worden om te kunnen bestaan.

Er is een echte dorpstraat nagemaakt, met onder andere een bakkerij, smederij en plaatselijke kroeg. Bovendien is er straattheater, muziek, dans en een nostalgische kermis. Liefhebbers van oude werktuigen, tractoren en stoommachines kunnen terecht op het trekkerterrein, waar ook demonstraties en trekkertrek-wedstrijden plaatsvinden.

Georganiseerd door vrijwilligers

De Flaeijlfestiviteiten zijn volledig georganiseerd door vrijwilligers. Het thema gaat daarom niet alleen over toen, maar ook over nu. Voorzitter van de stichting Harry Sikkema: ‘De term ‘bewegen’ dekt ook de arbeid die geleverd wordt om het festival te organiseren. Het is elk jaar fantastisch om te zien dat het Flaeijelfeest 500 vrijwilligers in beweging zet. Als klein dorp zo’n groot evenement neerzetten is echt een prestatie waar wij als organisatie ontzettend trots op zijn.”

Kijk voor meer informatie op de website: www.flaeijel.nl.