FidNuZ wordt easyActive

HEERENVEEN - Sportschool FidNuZ aan de Opslach in Heerenveen krijgt komende week een metamorfose. De nieuwe club gaat verder onder de naam easyActive en wordt zaterdag 30 juni feestelijk geopend.

Na elf jaar FidNuZ is het tijd om te veranderen, vertelt eigenaar Jan Willem Monhemius. FidNuZ is begonnen als een low budget-club, maar in de loop der tijd is het luxer geworden. 'Maar de naam FidNuZ blijft toch het goedkope gevoel houden.' Vandaar dat ze besloten van naam en imago te veranderen.

Functional training

Het hele interieur gaat op de schop. Er komen nieuwe apparaten en alles wordt geverfd. Ook qua trainingsaanbod verandert er het een en ander. De club wil zich meer richten op het begeleiding van het zogeheten 'functional training', training zonder machines, maar met gewichten. Monhemius: 'Dat is veel beter en effectiever, maar er is veel meer begeleiding bij nodig. Op een fitnessapparaat kun je weinig fout doen, je kunt hooguit te hard gaan, maar bij gewichten is goede begeleiding essentieel.' De club gaat die begeleiding aanbieden op verschillende niveaus, van groepstrainingen tot één-op-één-hulp.

Meer tijd voor kerntaken

De sportschool sluit zich aan bij franchiseketen easyActive, die ook vestigingen heeft in onder meer Den Bosch en Wageningen. 'zo kunnen we ons meer richten op onze kerntaken: mensen helpen om fitter en gezonder te worden.'

Heropening

Volgende week is de sportschool dicht voor de veranderingen. Zaterdag 30 juni om 10.00 wordt de club officieel heropend door burgemeester Tjeerd van der Zwan en het oudste en jongste clublid. Daarna is de club tot 14.00 open voor publiek en kan de nieuwe inrichting bewonderd worden.