Talententeam Stal Sibma succesvol bij debuut KNHS-wedstrijd

ROTTUM - Het Talententeam van Hippisch Centrum Stal Sibma ging vandaag voor het eerst officieel van start in de B-dressuur op de KNHS-wedstrijd in Appelscha. En met succes. Rianne Sibma stuurde ons onderstaand verslag:

Bij de pony’s waren er twee eerste prijzen en maar liefst drie winstpunten voor Evelien Talsma uit Oranjewoud met Stal Sibma’s Bliksem: 197,5 en 193,5 pt. Twee tweede prijzen waren voor Floor Engels uit Heerenveen met Puck 185,5 pt en 189,5 pt, goed voor 2 winstpunten. Sam van der Monde uit Heerenveen met Stal Sibma’s Donna zat dicht bij een winstpunt 175,5 en 177,5 pt . Jennifer Bax uit Joure met Stal Sibma’s Mr. Blue haalde de winstpunt wel net binnen met 181,5 en 177,5 pt.

Bij de paarden gingen Elise van Haut uit Rutten met Stal Sibma’s Indiana: 178,5 en 181,5 pt en Laura Talsma uit Oranjewoud met Stal Sibma’s Bliksem: 191,5 en 192,5 pt en dus twee winstpunten, naar huis.

Talententeam

In het Talententeam rijden combinaties die na een selectieperiode van drie maanden hebben laten zien voldoende talent en inzet te hebben om met manegepaarden van Hippisch Centrum Stal Sibma uit te komen op officiele KNHS wedstrijden. Stal Sibma heeft dit team opgericht om zo een brug te kunnen slaan tussen manege en officiele wedstrijdsport. De waarde van dit initiatief is ook erkend binnen het bedrijfsleven en daardoor heeft het Talententeam inmiddels met Artilens BV uit Groningen een prachtige hoofdsponsor!

Dit weekend kwamen nog meer combinaties succesvol uit voor Stal Sibma: Babet van Dijk uit Heerenveen met Anke werd twee keer eerste met 181,5 en 185,5 pt bij haar debuut in de B-dressuur. Elise van Haut uit Rutten startte Zander op CH Gorredijk in de B-dressuur en ging naar huis met een eerste en tweede prijs met 201,5 en 203,5 pt.