Eendaagse sponsorfietstocht Maastricht-Heerenveen voor ondersteuning stichting Wera

HEERENVEEN - Ongeveer dertig wielrenners doen zaterdag 23 juni mee aan de zesde editie van de sponsorfietstocht voor de stichting Wera.

Ongeveer de helft van de wielrenners start om 5.15 uur in Maastricht voor een afstand over driehonderd kilometer. Ook start een groep vanuit Arnhem over een afstand van honderdvijftig kilometer. De finish is rond 19.00 uur op de Oude Koemarkt in Heerenveen.

De uit Heerenveen afkomstige Wera overleed op 3 augustus 2011 aan de gevolgen van een noodlottige val met haar fiets in Amsterdam. Zelf had zij gestudeerd in Maastricht. Naast haar studie hielp zij ouderen in de huishouding.

De man van Wera wilde haar gedachtegoed levend houden en kwam met het idee voor de stichting Wera. Vandaaruit wordt nu voor de zesde maal Wera’s Wieler Wedstrijd (WWW) gehouden. De opbrengst is jaarlijks bestemd voor activiteiten voor eenzame ouderen.

In 2017 werd een paar duizend euro opgehaald. De organisatie hoopt ook nu weer een mooi bedrag bijeen te fietsen.

Voor sponsoring en alle informatie over de stichting Wera zie de website www.stichtingwera.nl. De deelnemers zijn onderweg ook te volgen via de Facebookpagina Wera Stichting.