Muziekvereniging Concordia Aldeboarn kijkt terug op geslaagde viering 100-jarig bestaan

OLDEBOORN - Muziekvereniging Concordia Aldeboarn heeft recent haar 100-jarig bestaan gevierd.

Hieronder een door Concordia zelf ingestuurd verslag van de jubileumviering.

Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zover: Muziekvereniging Concordia Aldeboarn vierde haar 100-jarig bestaan! Dat betekende de hele dag feest in het dorp. De vlag wapperde in de Doelhôftsjerke.

Het programma begon met een musical uitgevoerd door de kinderen van groep 5 en 6 van beide basisscholen die meedoen aan het muziekproject op hun school. Zij werden muzikaal ondersteund door ons eigen jeugdkorps De Boarnster Blazers onder leiding van Geertje Sybesma.

Volle tent

De belangstelling was groot; de tent was volgestroomd met ouders, broertjes en zusjes, pakes en beppes. De musical werd met veel enthousiasme gebracht en vertelde het verhaal van een piratenbende die het mooie dorpje Boarn aan Zee helemaal vervuilde met het achterlaten van hun eigen afval. Gelukkig werd er een oplossing voor gevonden en werd alle rommel gezamenlijk opgeruimd.

Tijdens de musical arriveerden ook al de eerste oud-leden van Concordia die zich voor de reünie hadden opgegeven. Deze gezellige reünie werd bezocht door ongeveer 50 personen. Er werd heel wat afgelachen, bijgekletst, foto’s bekeken en weer nieuwe foto’s gemaakt. Tijdens de reünie werd ook het jubileumboek, geschreven door Wiebe Hanzen en in samenwerking met Buro Andringa gerealiseerd, gepresenteerd. Dit boek vertelt, op luchtige wijze en met vele foto’s, het verhaal van de muziekvereniging door de jaren heen.

Avondprogramma

Voor het avondprogramma was de tent afgeladen vol, circa 250 mensen zaten te wachten op het moment dat het concert door het grootkorps begon. Onder leiding van Gert van Veldhuizen speelden ze de sterren van de hemel met muziekstukken als ‘Orion’ en ‘One night, one tale’. Dit laatste muziekstuk werd speciaal voor het jubileum van Concordia geschreven door Geert Jan Kroon.

Het is een bijzonder stuk speciaal voor hoorn en fanfare gecomponeerd en vertelt het verhaal hoe Scheherezade ontsnapte aan de wraak van een wrede sultan door elke avond een spannend verhaal te vertellen. De uitvoering van dit stuk was heel bijzonder: Concordia had hoornist Fokke van Heel bereid gevonden om dit stuk samen met ons te spelen. Fokke van Heel is hoornist en oud lid en speelt bij het Nederland Philharmonisch Orkest in Amsterdam.

Elske DeWall

Na de pauze speelde Concordia ook nog samen met Elske DeWall een drietal muziekstukken.

Daarna was het de beurt aan Elske DeWall om samen met haar begeleidingsband Krako! de gezelligheid voort te zetten. Na een aantal nummers samen, ging Krako! alleen verder en zorgde met hun muziek voor een feest dat tot in de kleine uurtjes doorging.

Muziekvereniging Concordia kan terugkijken op een geweldig en zeer geslaagd feest en we bedanken iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt.