FOTO’S | Teams OSG Sevenwolden in de prijzen bij Olympic Moves

HEERENVEEN - De tien teams van OSG Sevenwolden die vrijdag meededen aan de Nederlandse kampioenschappen Olympic Moves in Papendal hebben diverse prijzen gewonnen.

Hieronder een door de school zelf ingestuurd verslag. De foto’s zijn gemaakt door Henk Attema.

Na de opening met Tess Wester (handbalkeepster Nederlands vrouwenteam) gingen de teams naar hun eigen strijdperk. Op alle locaties werd fel gestreden en deden eigenlijk alle teams van OSG Sevenwolden leuk mee.

Er werden veel spannende poules en finales gespeeld, nadat de kruitdampen optrokken bleek OSG Sevenwolden ook dit jaar weer een topschool. Met maar liefst 4 nationale titels (korfbal klas 1-2, korfbal klas 3-4, floorball meisjes klas 3-4 en hockey jongens klas 1-3) ,één tweede plaats voor de meisjes floorbal klas 1-2 en een mooie derde plaats voor de meisjes klas 3-4 atletiek sloot de school de dag goed af.

Ook het meisjesvoetbalteam, meisjes hockeyteam en het tennisteam hebben goed meegespeeld. Helaas voor de meisjes klas 1-2 atletiek ging hun wedstrijd niet door wegens de hevige regenval.

Op het festivalterrein van NOC NSF werd deze sportieve en mooie dag afgesloten met artiest Bizzey die de vrolijke leerlingen nog even liet bewegen.

Behaalde prijzen:

Sport Categorie Plaats

Hockey Jongens 1-3 Nederlands kampioen

Floorball Meisjes 3-4 Nederlands kampioen

Korfbal 1-2 Nederlands kampioen

Korfbal 3-4 Nederlands kampioen

Floorball Meisjes 1-2 2e van NL

Atletiek Meisjes 3-4 3e van NL

Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar op school, regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen.