Meer dan honderd motoren op Stationaire Motorendag Jubbega

JUBBEGA - Meer dan honderd exclusieve motoren zijn zondag 17 juni te zien tijdens de derde Stationaire Motorendag Jubbega.

Het evenement wordt gehouden door drie verzamelaars uit Jubbega. In Jubbega en omgeving woont een groot aantal hobbyisten. Deelnemers uit heel Nederland weten dat ook en komen dan ook af op het evenement om hun draaiende motoren te tonen aan elkaar en het publiek. Ook zijn er verzamelaars uit Duitsland aanwezig.

Het evenement is op het terrein van De Koppenjan aan de Schoterlandseweg 20 in Jubbega. Daar is ook voor de kinderen vertier. Deelnemers en bezoekers van de Stationaire motorendag kunnen op de aanwezige camping overnachten.

Stationaire motoren werden vroeger gebruikt om diverse uiteenlopende apparaten aan te drijven, in fabrieken, gemalen, maar ook op de boerderij. Ze waren niet in een voertuig geplaatst.

De entree van de motorendag en de speeltuin is gratis. Meer informatie via de Facebookpagina Stationaire Motorendag Jubbega. Deelnemers kunnen zich aanmelden via motorendagjubbega@outlook.com.