FOTO’S | Burgemeester Van der Zwan brengt samen met Jan Olde Riekerink en Rinse Bleeker startlijn BinckBank Tour aan voor stadion SC Heerenveen

HEERENVEEN - De startlijn van de BinckBank Tour die maandag 13 augustus om 12.20 uur van start gaat op de Abe Lenstra Boulevard, is vanochtend symbolisch opgetrokken.

Dat gebeurde door burgemeester Tjeerd van der Zwan samen met SC Heerenveentrainer Jan Olde Riekerink en Rinse Bleeker, algemeen-directeur van Sportstad Heerenveen.

Oud-topwielrenner en ambassadeur van de BinckBank Tour Maarten Tjallingii fietste vervolgens samen met Van der Zwan, Olde Riekerink en Bleeker een deel van het parcours.

Bolsward

Daarna fietste Tjallingii door naar de finish in Bolsward. Heerenveen naar Bolsward is op maandag 13 augustus ook de eerste etappe van de meerdaagse wedstrijd.

In Bolsward was de finishlijn ondertussen aangebracht van de wielerkoers die tot 19 augustus plaatsvindt in Friesland. Daarnaast werd Tjallingii vanuit Bolsward tegemoet gefietst.

Activiteiten

Rondom de start in Heerenveen zijn er op 13 augustus verschillende activiteiten. De Abe Lenstra Boulevard en enkele parkeerterreinen zijn dan gedeeltelijk afgesloten. 

De eerste etappe gaat in een lus door de gemeente Heerenveen. De route wordt niet afgesloten voor het verkeer. Motoragenten zorgen ervoor dat de wielrenners veilig kunnen passeren.

De etappe is 177,3 kilometer en gaat door De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân naar Bolsward. Onderweg komen de renners ook door Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, IJlst en Sneek.

De BinckBank Tour werd vorig jaar een prooi voor Girowinaar Tom Dumoulin.

(Foto’s Max van Gelder)