Art Noord krijgt vanwege CH2018 eerder dan gepland vervolg bij Museum Belvédère

ORANJEWOUD - Art Noord krijgt een vervolg bij Museum Belvédère. De tweede editie is van 27 tot en met 30 september.

In totaal achttien galerieën en kunsthandels uit het noorden en zijn aanwezig tijdens de kunstbeurs. Ook RUEB Modern and Contemporary Art uit Amsterdam en Frank Welkenhuysen uit Utrecht tonen werken. Welkenhuysen toont onder andere werk van Escher.

Vanwege Art Noord is de tijdelijke collectie niet in die periode niet te zien. ,,Als Museum Belvédère willen wij in beide museumvleugels dan opnieuw een platform bieden aan kunst uit het noorden. Alle tentoongestelde kunstwerken zijn ook te koop”, zegt Han Steenbruggen, directeur-conservator van Museum Belvédère.

De eerste editie van Art Noord trok meer dan 2500 bezoekers. Aanvankelijk was het bedoeling om de kunstbeurs eens in de twee jaar te houden. Vanwege Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018 is daar een uitondering op gemaakt.

Deelnemers

De deelnemers zijn: De Kunstdames, EM Galerie (Kollum), Fotografie Noorderlicht (Groningen), Galerie de Roos van Tudor (Leeuwarden), Galerie de Vis (Harlingen), Galerie Frank Welkenhuysen (Utrecht), Galerie Hoogenbosch (Gorredijk), Galerie Steven Sterk (Gorredijk), Galerie With Tsjalling (Groningen), Kunsthandel en Galerie de Vries (Leeuwarden), Kunsthandel en Galerie Richard ter Borg (Groningen), Kunsthandel Peter ter Braak (Groningen), Kunstlokaal 08 (Jubbega), Kunstruimte Wagemans (Beetsterzwaag), melklokaal (Heerenveen), Prentwerk (Groningen), Projectruimte-Hoofdstraat 17 (Beetsterzwaag), Rueb Modern and Contemporary Art (Amsterdam), Ruimte P60 (Assen) en Uitgeverij Philip Elchers (Groningen).