FOTO’S | Gemeentelijke erepenning Heerenveen voor Coby van der Laan en Siebren Siebenga

ORANJEWOUD - Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft vanmiddag de gemeentelijke erepenning uitgereikt aan de wethouders Coby van der Laan en Siebren Siebenga.

Dat gebeurde tijdens hun afscheidsreceptie in de Overtuin in Oranjewoud.

Van der Laan was sinds 1998 actief voor de PvdA in Heerenveen. Zij was van 2002 tot 2006 raadslid en van 2006 tot 2018 wethouder. Daarnaast vervulde zij diverse andere functies.

Zoals: het vicevoorzitterschap van het bestuur Dorpsfeest Oranjewoud, lid van de gemeentelijke Sportraad Ezinge, lid van de provinciale adviescommissie stimulering sportdeelname van de provinciale Groninger Sportraad, lid van de Landelijke Werkgroep Bewegingsonderwijs, zat zij in de stichting G Fryslân, was zij actief voor Talant en is Van der Laan sinds 2003 actief bij de Vrouwenkamer Heerenveen. Dat is een netwerk voor vrouwen met ambitie.

Siebenga is sinds 1994 actief voor de VVD in Heerenveen. Hij was van 1994 tot 2010 raadslid en van 2010 tot 2018 wethouder.

Overige functies

Ook was hij: bestuurslid plaatselijk belang Aengwirden, oprichter/secretaris van de Nederlandse Vereniging Ganzenvangers in 1982, voorzitter van de werkgroep Streekboer Aengwirden en lid van de Waddenadviesraad.

Daarnaast is Siebenga nog steeds bestuurslid van de Julia Jan Wouterstichting en voorzitter van de provincie afdeling Friesland Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

Ook schreef Siebenga in de laatste vijftien jaar als auteur en medeauteur vier boeken over de historie van de streek waar hij woont en over de geschiedenis van (onderdelen) van de jacht in Nederland.

(Foto’s Max van Gelder)