Eerste prijs voor leerlingen Kei College bij Talentenwedstrijd Uiterlijke Verzorging

HEERENVEEN - Anoek Damhuis en Marlin Jongsma van de opleiding Zorg en Welzijn van het Kei College, onderdeel van het Bornego College, hebben maandag de Talentenwedstrijd Uiterlijke Verzorging op het ROC Friese Poort in Leeuwarden gewonnen.

De wedstrijd was voor leerlingen van het mbo en vmbo zorg en welzijn en vond plaats ronmdom Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018.

Damhuis deed mee aan de wedstrijd haarverzorging. Zij moest binnen negentig minuten permanentrollers inzetten. De manier waarop het haar rond de permanentrollers gewikkeld werd en het aantal rollers dat werd gebruikt, waren bepalend voor het eindresultaat.

Derdeklasser Jongsma deed mee aan de wedstrijd schoonheidsverzorging. Zij kreeg ook negentig minuten de tijd voor haar opdracht. Zij moest een model een gezichtsbehandeling en een manicurebehandeling geven.

,,Ik was wel verbaasd dat ik had gewonnen”, zegt Jongsma. ,,Ik ontdekte dat ik een aantal handelingen was vergeten uit te voeren. Maar ik vind het erg leuk dat ik de eerste prijs heb gewonnen. Het was in ieder geval een leerzame ervaring.”