Beplanting bij station en aan K.R. Poststraat moet entree Heerenveen opfleuren

HEERENVEEN - West Beplanting heeft van de gemeente Heerenveen opdracht gekregen om het gebied bij het station en de route vanaf de snelweg naar het station op te fleuren met bloemperken en bloembakken.

West Beplanting is dinsdag begonnen met de werkzaamheden. Die vinden plaats in het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018 en gebeurt op meerdere plekken in Friesland. Het moet er toe leiden dat de entree van dorpen en steden aantrekkelijk wordt voor bezoekers.

Voor het station komen twee plantenvakken met prairiebeplanting. Die bestaan uit siergrassen, vaste planten en bollen die in lava worden geplant. Een prairietuin heeft volgens de gemeente weinig onderhoud nodig. Ook staan er steeds andere planten in bloei en trekken de planten vlinders en bijen aan.

De bloemperken hebben de vorm van een pompeblêd, de belangrijkste kleuren van de bloemen zijn daarom rood, wit en blauw. Dankzij de beplanting moet het voorterrein van het NS-station volgens de gemeente een aantrekkelijkere verblijfsplaats en entree vormen.

Rotondes en bloembakken

Ook de twee rotondes aan de K.R. Poststraat worden ingeplant met: kleurrijke vaste planten, siergrassen, heesters en bollen. Beide rotondes blijven geadopteerd door bedrijven. Tenge Hoveniers levert een bijdrage aan het project door de beplanting van ‘hun’ rotonde te betalen.

Langs de K.R. Poststraat zijn daarnaast zeventien bloembakken opgehangen aan lantaarnpalen. De beplanting moet de komende jaren zorgen voor een kleurrijke en aantrekkelijke K.R. Poststraat.