Nesten eikenprocessierupsen deze week geruimd in gemeente Heerenveen

HEERENVEEN - Wijkteams hebben op diverse plekken in de gemeente Heerenveen eikenprocessierupsen aangetroffen.

Wijkteams hebben op diverse plekken in de gemeente Heerenveen eikenprocessierupsen aangetroffen.

De bomen waarin de eikenprocessierupsen zijn gevonden zijn gemarkeerd met een lint. De locatie is doorgegeven aan een gespecialiseerd bedrijf. Dat verwijdert de nesten deze week door ze op te zuigen en te verbranden.

De komende tijd is er volgens de gemeente nog steeds kans op nieuwe nesten. De wijkteams houden dat in de gaten. Zij hebben cursussen gevolgd voor het ontdekken van dergelijke nesten. De nesten worden deze week geruimd.

Meerdere locaties

De eikenprocessierups is ondertussen op zevenentwintig locaties gevonden in Heerenveen en omstreken.

Op alle locaties die nu bekend zijn worden de nesten vanaf deze week verwijderd. Scholen en recreatiegebieden hebben prioriteit, omdat daar veel mensen komen.

,,Omdat er steeds weer nieuwe nesten worden gevonden vinden er regelmatig verwijderdingen plaats. Dat gebeurt zo snel als mogelijk”, aldus een woordvoerder van de gemeente Heerenveen.

Gersloot

De eerste eikenprocessierupsen in de gemeente Heerenveen werden aangetroffen op 23 mei. Dat was aan de Deelenweg en Tijnjeweg in Gersloot.

,,Die nesten worden deze week eveneens verwijderd. Omdat dat geen drukbezochte locaties zijn, is het verwijderen ingepland samen met alle andere locaties.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)