Dierenrubriekje

HEERENVEEN - Er is één poesje naar nieuwe baasjes gegaan. Er zijn geen nieuwe dieren binnengebracht, maar we hebben de laatste twee weken een enorme babyboom gehad.

Over een aantal weken zijn er weer veel leuke kittens beschikbaar. Er worden drie katten en een konijntje vermist. De eerste is Tigroe. Het is een cyperse ex- kater, hij is bruin/zwart, heeft een witte kin en bef aan de voorpootjes witte teen en aan de achterpootjes witte kniekousen.

Tigroe heeft een paars vlooienbandje om. Hij hoort thuis op het Molenplein en mocht u hem gezien hebben dan kunt u contact opnemen met Amivedi. Spoiler is een zwart- wit poesje van 14 jaar. Ze heeft een wit snoetje wat uitloopt in een streep over de neus. Ze heeft een klein zwart vlekje op de neus, verder heeft ze een witte kin, bef en borst. Aan de voorpootjes heeft ze ook witte tenen.

Spoiler hoort thuis op ’t Rum en ook voor haar kunt u contact o0pnemen met Amivedi. Op de Zijlroede wordt een kruising Main Coon vermist. Het is een cypers-grijze ex- kater met langhaar, hij is gechipt en niet zo groot. Hij heeft een blauw halsbandje met een bel om 06-12350088.

Snoetje is een dwerghangoor konijntje. Het is een ex-rammetje en blauwgrijs van kleur. Hij hoort thuis op de Koningin Wilhelminaweg, 0513-682964.

Dan is er nog een dode poes gevonden op de Pieterslaan in Wolvega. Het is een zwarte poes met een witte bef en buik, aan de voorpootjes heeft ze witte tenen en aan de achterpootjes heeft ze witte kniekousen.

Belangrijke telefoonnummers: Dierenopvang ’t Heerveld 0513-529233, dierenambulance 06-21578058, dierenalarmnummer 144, Amivedi 088-0064693.