Bijna 100-jarige korfbalclub SIM na tien jaar terug in derde klasse

HASKERDIJKEN/NIEUWEBRUG - Het eerste senioren korfbalteam van SV SIM uit Haskerdijken/Nieuwebrug heeft zaterdag promotie afgedwongen naar de derde klasse. De ploeg eindigde uiteindelijk als tweede in de competitie.

Tien jaar geleden kwam de club die volgend honderd jaar bestaat voor het laatst uit in de derde klasse.

Hieronder een door SIM zelf aangeleverd verslag.

Het roodwitte vlaggenschip dat al jarenlang onder leiding staat van Tjeerd van der Tuin uit Gorredijk wist de uitwedstrijd in Damwoude tegen WIK ’34 te winnen met 13-16 en eindigt hierdoor op een 2e plek wat promotie oplevert.

SIM 1 speelde een matige 1e helft, de kansen werden niet afgemaakt en WIK speelde een prima wedstrijd waardoor SIM de handen vol had. In de 2e helft werd er mede door een aantal wissels de achterstand omgezet in een voorsprong en deze wist de ploeg te behouden tot het laatste fluitsignaal.

De vreugde was enorm en de emoties waren duidelijk van de gezichten af te lezen. De club bestaat dit jaar 99 jaar en mag dus in haar jubileumjaar uitkomen op een hoger niveau.

Tweede elftal kampioen

Het 2e seniorenteam van de kleine vereniging werd ongeslagen kampioen. De ploeg haalde in Grou een punt te halen tegen concurrent Mid Fryslân 6.

De ploeg eindigt met 6 gespeelde wedstrijden en 11 punten op de eerste plaats.