Linger en Sjoerd van Dijk (91) winnaar Noflik-middag rondom opname cd

HEERENVEEN - Linger heeft zondag de Noflik-middag gewonnen in Anna Schotanus. De publieksprijs ging naar Sjoerd van Dijk uit Heerenveen.

De winnaars mogen meewerken aan een cd die Levensverhalen Noord gaat opnemen met covers van herkenbare liedjes van de jeugd van vroeger. De cd komt in iedere Noflikbox en wordt gebruikt bij activiteiten voor het ophalen van herinneringen. De repetitie starten na de zomer. Later dit jaar volgen de studio-opnames.

Onder het toeziend oog van ongeveer honderd aanwezigen, bestaande uit bewoners van Anna Schotanus en fans van de deelnemers, namen vijftien deelnemers het tegen elkaar op. Waaronder vrouwenkoor Brûzenije uit Joure, Linger en de 91-jarige Sjoerd van Dijk.

De jury, bestaande uit Anneke Douma, Griet Wiersma, de heer Fabriek en zijn zoon Tonny, hebben de drie juryprijzen bepaald. Iedereen die in het publiek zat kon op een kaartje aangeven welke artiest zij het beste vonden.

Ruime zege

Met groot verschil werd Sjoerd van Dijk als publieksfavoriet gekozen. De inwoner van Heerenveen zong begeleid door Tjitte Muizelaar het lied Ketelbinkie. Dat wilde hij graag zingen, omdat hij vroeger zeeman was.

,,Wat een prachtige middag en dat ik dan ook nog mocht winnen. Een grote waardering vind ik ook het feit dat een staande ovatie van Anneke Douma en Griet Wiersma.”

Noflik

Noflik is een activiteitenpakket voor de ouderenzorg, waarbij het ophalen van herinneringen centraal staat.

De Noflikbox is een zogenaamde reminiscentiebox voor de zorg. Daarmee kunnen zorgmedewerkers en vrijwilligers zelf aan de slag kunnen met het ophalen van herinneringen aan de hand van geuren, voorwerpen, afbeeldingen en bijvoorbeeld muziek.

De Noflik cd is hier ook voor bestemd.

Uitslag jury:

1. Linger

2. Jannie de Vries

3. Griet en Wytske

Uitslag publieksprijs:

1. Sjoerd van Dijk

2. Hieke, Geartsje, Marijke en Ijona

3. Corine Kuindersma