Hockeydames Quick Stick verliezen topper tegen Deventer

HEERENVEEN - De hockeydames van Quick Stick hebben de topper tegen Deventer verloren. In Deventer verloor de koploper uit Heerenveen met 1-0 van de thuisploeg, de nummer twee van de ranglijst.

Hieronder een door Quick Stick zelf aangeleverd verslag.

Quick Stick ging als nummer 1 op bezoek bij nummer 2 Deventer, dat drie punten minder had. Bij winst zou Quick Stick, waar Lisanne Krom na 6 jaar in dames 1 haar laatste wedstrijd speelde, vrijwel zeker zijn van het kampioenschap. Zo ver kwam het echter niet, want Deventer wist 3 minuten voor tijd het enige doelpunt te maken.

Deventer begon de wedstrijd met hoge druk, waar Quick Stick het de eerste minuten erg lastig mee had. Toch was Quick Stick de ploeg met de gevaarlijkste kansen, door er af en toe snel uit te komen. Zo legde Anne-Marte Brink na 4 minuten spelen de bal goed af op Lisan ten Berge die goed uithaalde met de backhand, maar net geen doel trof. Deventer had geen grote veldkansen door strak verdedigen van Quick Stick, maar werd wel een aantal keer gevaarlijk uit strafcorners. De strafcornerverdediging van Quick Stick hield echter goed stand en zo werd er gerust met een 0-0 stand.

Gelijk na rust was er een goede kans op een tip-in van Deventer, maar de bal ging ruim naast. Vervolgens kwam Quick Stick beter in het spel, en wist het beter onder de druk uit te komen.