FOTO’S | Goud voor turners WIK FTC pakken goud bij bondskampioenschap

HEERENVEEN - Meerdere turners van WIK FTC Heerenveen hebben dit weekend in Hoofddorp het bondskampioenschap van de gymnastiekunie KNGU gewonnen.

De medailles wedern gewonnen bij de meerkamp en bij de toestelfinalesin de eerste, tweede en derde divisie. Zij plaatsten zich daarmee ook voor het NK in Ahoy.

Hieronder een door WIK FTC zelf aangeleverd verslag.

Hoofddorp, afgelopen weekend mochten de jongens van WIK FTC naar Hoofddorp voor de Bondskampioenschap meerkamp op 2 juni en de toestel finale op 3 juni. Vanwege het feit dat de KNGU 150 jaar bestaat is een speciaal programma samengesteld tijdens het NK Turnen in Ahoy te Rotterdam. Vanuit deze wedstrijd is het mogelijk om je te plaatsen voor dit evenement. Spannend dus.

Zaterdag 2 juni mochten Justin van Aalsum (3e divisie pupil) en Borg Kuindersma (1e divisie pupil) de meerkamp starten. Beide mannen hebben top geturnd met de beste 12 turners, ieder van hun eigen niveau. Helaas is plaatsing voor de Ahoy Cup niet gelukt. Justin werd 10de met 101.550 punten en Borg 11de met 90.083 punten. Goed gewerkt heren!

Jarl Zweers (3e divisie jeugd) heeft vooral erg netjes geturnd. Helaas viel Jarl bij zijn afsprong bij voltige en dat heeft hem een 7de plek opgeleverd met 63.900 punten, voor plaatsing voor de Ahoy Cup moest Jarl bij de eerste 6 eindigen. Helaas.

Joep Kapma (3e divisie junior 1) liet een nette, mooie wedstrijd zien. Bij zijn 2de toestel helaas een foutje maar dat heeft hij in de 4 toestellen erna weten te herstellen en eindigde als 6de met 65.233 punten. Dit resulteerde voor Joep in een plaatsing voor de Ahoy Cup! Top. Beide kunnen tevreden zijn met deze wedstrijd.

Ook 1e en 2e divisie senior mochten voor de Bondskampioenschap meerkamp.

Sjouke Boersma, 1e divisie senior werd 8ste met 69.117 punten. Vooral de sprong zette Sjouke goed neer, van de 12 deelnemers als beste geëindigd bij dit toestel.

Jorin Bouma mocht uitkomen bij 2de divisie senior. Ook spannend, Jorin werd 7de met 64.767 punten.

Zondag 3 juni, Toestel finales.

Borg Kuindersma (1e divisie pupil) is vandaag Nederlands kampioen op het toestel vloer geworden, met 18.000 punten! Daarnaast brons voor het toestel Voltige.

Justin van Aalsum (3e divisie pupil) heeft ook hard gewerkt en werd 4de op het toestel brug, met een topscore van 19.400. Voor het toestel rek gingen de zenuwen bij Justin toch een rol spelen, helaas.

Bink Kapma (3e divisie pupil) heeft gevochten om voltige perfect te doen en dat is gelukt! Een topscore van 16.950, helaas net niet genoeg voor een podium plaats.

Alex Ravens (1e divisie pupil) had een toestel finale op Rek. Met een perfecte inturn beurt, zeker een podium kans. Helaas ging het voor de jury minder goed. Alex heeft ondanks deze gebeurtenis, wel laten zien dat hij het kan.

Jarl Zweers (3e divisie jeugd) had maar liefst 5 toestel finales! Hij werd 2de op vloer, 3de op voltige, 4de op ringen, 3de op sprong en 4de op brug. Met 1 zilveren en 2 bronzen medailles naar huis!

Hendrik Wiedijk (3e divisie jeugd) werd 6de op rekstok.

Joep Kapma (3e divisie junior 1) had ook een podium plaats. Voor het toestel Voltige mocht Joep een bronzen medaille in ontvangst nemen. Voor het toestel sprong een 4de plaats, en 5de op ringen en rek. Nadat Joep zich gisteren had geplaatst voor de Ahoy Cup, nu weer een super prestatie!

Juan Scheper (1e divisie junior1) toestel finale op vloer en sprong. Op vloer werd een mooie oefening weggezet, helaas een val bij de laatste serie en hierdoor geen podium plaats.

Sjouke Boersma (1e divisie senior ) werd vandaag Nederlands kampioen op het toestel sprong!

Jorin Bouma (2de divisie senior) werd vandaag Nederlands kampioen op het toestel brug en rek, daarbij ook nog eens brons voor het toestel ringen! Top prestatie heren.

(Foto’s WIK FTC)