Intocht avondvierdaagse Heerenveen voor het eerst in bestaan afgelast

HEERENVEEN - Voor het eerst in de geschiedenis van de avondvierdaagse in Heerenveen gaat de intocht niet door. Dat heeft te maken met de slechte weersomstandigheden.

Wel wordt de intocht verschoven naar vrijdagavond. De start is om 18.30 uur bij het Abe Lenstra Stadion. ,,Wij staan in nauw contact met het KNMI en de Vliegbasis Leeuwarden. Het blijft regenen en onweren. Daarnaast komt er een nieuw buienfront vanuit Duitsland aan. Wij moeten er niet aan denken dat er iets gebeurt in het noodweer, terwijl er vierduizend mensen op de been zijn. Dan hebben we een groot probleem”, zegt Voorzitter Jan Dijkema van de Heerenveense Wandel Federatie.

Ook dinsdag ging de avondvierdaagse niet door vanwege het slechte weer. Dat was voor de tweede maal in het bestaan dat een avond uitviel. ,,Dat was sinds mensenheugenis. Niemand van de organisatie en van de oudgedienden kan zich namelijk nog herinneren wanneer de eerste keer was."

2500 snijbloemen

Dijkema: ,,We willen de intocht wel graag door laten gaan. Niet alleen vanwege de kinderen en hun ouders, maar ook vanwege korpsen en sponsoren. Zo heeft Volbeda Flower Farm 2500 snijbloemen klaarliggen. We zijn wat dat betreft ook blij dat gemeente ons toestemming heeft gegeven om de intocht op vrijdagavond te houden.”

Wel wordt scholen gevraagd om zich aan te melden. Dat kan via de website van de Heerenveense Wandel Federatie.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)