Poppenkast met Tomke en Creatief Café in bibliotheek Heerenveen

Heerenveen - Op woensdagmiddag 13 juni speelt Erics Poppenkast de voorstelling ‘Romke en de Snoezewoef’ in de bibliotheek van Heerenveen. Deze start om 15.30 uur en is geschikt voor peuters en kleuters.

Het verhaal gaat als volgt: Er is een barbecue in de tuin van Kornelia. Tomke heeft veel vriendjes: Romke, Yana Yu en Kornelia. Romke wil graag een vriendje voor zichzelf. Hij wordt verliefd op Snoezewoef. Dat mag niemand weten. Er verdwijnen dingetjes tijdens de barbecue. Tomke onderzoekt hoe dat kan.

Na afloop kunnen de kinderen samen met Tomke op de foto worden gezet. Vergeet dus niet een fototoestel mee te nemen. Aanmelden is verplicht. Dit kan bij de servicebalie van de bibliotheek en via de website www.bibliotheekheerenveen.nl.

Tijdens de Fryske Fertelwike (5 t/m 8 juni) is het boekje ‘Tomke en syn freontsjes’ gratis af te halen bij de bibliotheek. Zolang de voorraad strekt.

Creatief Café

De Haak maar aan-groep in de bibliotheek is doorgegaan als Creatief Café. Belangstellenden kunnen er terecht om met eigen materiaal te haken, te breien of waar men maar zin in heeft. Creatief Café is er voor iedereen, jong en oud, want mooie dingen maken is nog leuker als men het samen doet. De resultaten zijn bestemd voor een goed doel. Tot september is dat KWF Kankerbestrijding.

Creatief Café is er elke vrijdag en daarnaast iedere eerste maandag van de maand, steeds van 10.00 tot 12.00 uur in het Leescafé van de bieb. Aanmelden is niet nodig.

CoderDojo

De CoderDojo van vrijdag 8 juni in de bibliotheek is volgeboekt.