Expertisecentrum Tjongerschans Heerenveen  stelt deuren open tijdens Dag van de Bouw

Heerenveen - Op zaterdag 2 juni stelt Expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg Heerenveen haar deuren open in het kader van de jaarlijkse Dag van de Bouw.

Medewerkers, eindgebruikers, maar ook omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de aanbouw van het expertisecentrum, die door Friso Bouwgroep wordt gerealiseerd, van dichtbij te komen bekijken. 

In opdracht van Ziekenhuis Tjongerschans en Meriant (onderdeel van Zorggroep Alliade) bouwt Friso Bouwgroep sinds januari dit jaar aan het Expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg in Heerenveen. Op 2 juni wordt de bouwplaats opengesteld voor publiek en kan de ruwbouw van dichtbij bekeken worden. 

Binnen het expertisecentrum zijn straks de geriatrische revalidatieafdeling van Meriant en de Klinische Geriatrieafdeling van Tjongerschans gevestigd. Deze constructie is uniek in Nederland. 

Het gebouwontwerp van Architectenbureau Van Manen en Zwart is volledig gebaseerd op het bieden van optimale zorg voor kwetsbare ouderen. Zo is er op verschillende plekken binnen het gebouw straks mogelijkheid om revalidatieoefeningen te doen, daarnaast komt er een mooie tuin waarin patiënten kunnen revalideren. In het aanwezige sportcafé kunnen patiënten en bezoekers terecht voor een kopje koffie. Wanneer alles volgens planning verloopt, kan het gebouw begin 2019 in gebruik worden genomen. 

Op zaterdag 2 juni wordt van 10.00 tot 16.00 uur de bouwplaats opengesteld. Tijdens de openstelling kan men  deelnemen aan de rondleiding over de bouwplaats. De medewerkers van Friso Bouwgroep en ENGIE praten belangstellenden bij over de bouwwerkzaamheden en de medewerkers van Van Manen & Zwart en het Expertisecentrum kunnen alles vertellen over de nieuwe functie van het gebouw.  

De bouwplaats is minder toegankelijk voor kinderwagens en mensen in een rolstoel.