Caparis en Sportstad Heerenveen zetten samenwerking voort

Heerenveen - Caparis en Sportstad Heerenveen zetten de samenwerking voort. Wat in 2009 begon als bedrijfsfitness, is inmiddels uitgegroeid tot een compleet beweegprogramma: ‘Caparis in Beweging’. Onder begeleiding van Sportstad Heerenveen zet Caparis zich al bijna tien jaar in voor duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en de gezondheid van haar medewerkers. Het beweegprogramma is inmiddels niet meer weg te denken uit de bedrijfscultuur van Caparis.

Duurzame inzetbaarheid betekent dat medewerkers op de langere termijn gezond aan het werk kunnen blijven en gezond hun pensioen halen. Maria Fischer, beleidsmedewerker van Caparis: “Caparis in Beweging is een prachtig initiatief. Het helpt mensen niet alleen om fit te worden en gezond te blijven, maar het biedt ze ook de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. In sport en spel kunnen allerlei vaardigheden worden aangeleerd, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van pas komen op weg naar een gewone, betaalde baan.”

Maria: “Dat het zo goed klikt tussen Caparis en Sportstad Heerenveen komt doordat we dezelfde dingen belangrijk vinden. Beide organisaties stellen de mensen centraal en besteden veel aandacht aan ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.” Voor de komende periode kijkt Caparis samen met Sportstad Heerenveen naar een verdere uitbreiding van het beweegprogramma. Met fysiek en mentaal fitte werknemers gaat Caparis voor duurzame inzetbaarheid.