De Ontmoeting: Altijd Buiten

De Knipe - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting eigenaar Hilko Abee van Altijd Buiten. 

Wie zijn jullie en wat doen jullie?
,,Altijd Buiten, dat is onze bedrijfsnaam en daar zijn we het liefst. We zijn een organisatiebureau voor actieve en sportieve evenementen in de buitenlucht. We werken samen in een groot netwerk van deskundige outdoor-instructeurs, zodat we net zo gemakkelijk een kleine groepje vanaf 10 personen oppakken, als de introductie of sportdagen voor scholen, tot teambuildingsdagen voor grote bedrijven.”

Kennen we jullie nog ergens anders van?
,,Dat zou inderdaad kunnen. In 1999 zijn we gestart onder de naam ABEEoutdoor en begin dit jaar hebben we onze naam veranderd in Altijd Buiten. Tijd voor een nieuw en fris uiterlijk, daarnaast wordt met deze naam duidelijk waar je ons kunt vinden: Altijd Buiten.”

Aan wat voor activiteiten moeten we dan denken?
,,Speur/gps-tochten door het bos waarbij je na afloop je eigen hamburger of tosti bakt op je zelfgemaakte vuur. Een oversteek maken om de piratenvlag op te halen op je eigen gebouwde vlot of tegen elkaar raften en onderweg opdrachten volbrengen. Met grotere groepen organiseren we vaak een zeskamp met Robinson-achtige opdrachten, maar ook teambuildingsopdrachten waarbij het vooral aankomt op samenwerking en communicatie in de groep. Met een loods vol materialen zijn de mogelijkheden eindeloos.’

Altijd Buiten is echt altijd buiten?
,,Natuurlijk staat veiligheid voorop, dus je zult ons niet met activiteiten op het water tegenkomen als er kans is op onweer. Ondanks dat we in Nederland vaak mopperen over het weer, hoeven we zelden activiteiten te annuleren vanwege weersomstandigheden. En mocht het onverhoopt toch nodig zijn, dan bedenken we een alternatief. Het uitgangspunt is echter: Altijd Buiten, want daar word je outdoor!”

Waar kunnen we jullie tegenkomen?
,,We werken veel samen met Staatsbosbeheer, dus je komt ons tegen op veel mooie plekken in het bos en aan water in Friesland en daarbuiten. Omdat we niet gebonden zijn aan vaste locaties, doen we zelfs wel eens activiteiten bij mensen die een grote tuin hebben, of op een binnenplaats van een bedrijf. In overleg met de opdrachtgever komen we vaak tot creatieve oplossingen.’’ 

Waar zijn jullie gevestigd?
,,We zijn gevestigd in Het Meer 130 richting de Knipe en onze website vind je op www.altijd-buiten.nl . Je bent welkom om een bakje thee of koffie te drinken en de mogelijkheden te verkennen. Maar we komen net zo makkelijk bij je langs als dat handiger is. Bellen kan natuurlijk ook altijd: 0513-845009. Tot gauw, tot buiten”