Concours Hippique Oranjewoud voor 45-ste keer

Oranjewoud - Aankomend weekend wordt Concours Hippique Oranjewoud voor de 45e keer georganiseerd.

Na een succesvolle 44e editie, zal CH Oranjewoud daar weer plaats vinden op hetzelfde terrein aan de Lytse wyngaerden in Luxwoude (nabij Heerenveen).

Dit jaar staat de paardensport op vrijdagavond 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni centraal. Ook dit jaar is er een gevarieerd programma gemaakt, zodat iedere ruiter en amazone op alles niveaus kan deelnemen. Alle toeschouwers kunnen zo naar verschillende disciplines en shows kijken. 

Op de vrijdagavond bijten de ruiters en amazones de spits af in de BB- B-, L1- en L2-dressuur en in het BB(laag en hoog)- en B-springen voor paarden.

De zaterdag staat in het teken van het L- t/m ZZ-springen en de B- t/m ZZ-Licht dressuur voor paarden. Nieuw dit jaar is de rubriek Bestgaand Fries Rijpaard. 

Alle ruiters en amazones die een Frysk Hynder hebben, mogen hier aan deelnemen, een startpas is niet nodig. De deelnemers zijn zeer enthousiast, ze komen zelfs uit het buitenland om hier aan mee te doen.

De beste paarden mogen zich later nog een keer laten zien waar uiteindelijk het beste rijpaard gekozen wordt door een deskundige jury. Op zondag sluiten de jongste talenten het concours af met dressuur, springen en bixie.

Ook dit jaar strijden de Fryske Hynders om de titel Beste Fryske Hynder van CH Oranjewoud. De selecties worden verreden op de vrijdag en zaterdag. Tijdens de finale op zondag 3 juni blijkt wie het beste Fryske Hynder van CH Oranjewoud is.