Oratoriumkoor COV Heerenveen bestaat  90 jaar

Heerenveen - Oratoriumkoor COV Heerenveen bestaat  90 jaar. Het werd opgericht op 10 februari 1928. Het koor gaat dit heuglijke feit vieren met een lustrumconcert in november 2018.

De leden zelf hebben binnenkort een feestelijke dag. Dan gaan zij zich  in geheel andere muzieksferen begeven. Er zullen workshops gehouden worden in Engelse koormuziek, stembevrijding, gregoriaans en djembé. Iedereen heeft daar veel zin in. 

Zingen in een oratoriumkoor moeilijk?!
Veel mensen denken bij een oratoriumkoor aan iets héél serieus. “Klassieke koorwerken instuderen vereist inderdaad een serieuze aanpak”, vertelt Willeke Jansen, koorlid sinds 2016. “Toch zijn de repetities eerder sprankelend te noemen. Natuurlijk is er focus, maar er is ook veel plezier en een gevoel van verbondenheid. Bovendien leer ik elke week weer iets nieuws van onze dirigent Rob Meijer.”
Het koor heeft op dit moment ruim 60 leden. “Mijn zangbuurvrouw zit ruim veertig jaar op het koor en zingen is nog steeds haar passie. Dat is toch fantastisch!”, zegt Willeke Jansen.


COV Heerenveen heeft een lange traditie in het uitvoeren van vocale muziekwerken, vaak uitgevoerd met orkest en solisten. “Op dit moment zijn we de werken voor ons concert in november aan het instuderen”, vertelt  Wim Koevoets, ruim  11 jaar koorlid. 


”Bach, Vivaldi en Haydn staan op het programma.  Een muzikale reis door de 18e eeuw. Het instuderen  kost tijd en inspanning maar straks, bij de uitvoering, hopen we boven onszelf uit te stijgen”, aldus Wim Koevoets.

Nieuwe leden welkom
COV  Heerenveen kan overigens nog nieuwe koorleden (vooral bassen en tenoren) gebruiken.  Koorervaring is niet nodig en noten kunnen lezen hoeft ook niet. Mensen met een goede zangstem en de mogelijkheid om zelfstandig partijen in te studeren passen goed bij ons koor. Plezier in muziek maken doet bij ons de rest. Interesse? Bel dan eens met Willeke Jansen (06 20157137). Zij kan er van alles over vertellen. Of ga naar de site www.covheerenveen.nl  voor meer informatie.