Italiaanse leerlingen te gast op het Bornego

Heerenveen - Zeventien kinderen uit het Italiaanse Baselga di Piné komen deze week  naar Heerenveen en logeren bij leerlingen van het Bornego College in Heerenveen.  

Vorig jaar bezochten Bornego-leerlingen Italië en nu is het weer de beurt aan Italiaanse kinderen om Nederland te bezoeken. Er staat de leerlingen een druk en afwisselend programma te wachten.

De uitwisseling tussen de leerlingen van het Institute Comprensivo Altipiano DiPiné en het Bornego College vindt al jaren plaats. De leerlingen maken op deze manier kennis met een ander schoolsysteem, andere cultuur en vreemde taal.

Op maandag 14 mei (vandaag)  komen de Italianen in Heerenveen aan en worden zij ontvangen door de gastgezinnen waar ze verblijven. De volgende dag brengen de leerlingen een bezoek aan Nemo, maken ze een rondvaart en bezoeken ze Volendam. Op woensdag volgen ze een programma op school en brengen ze de middag door met hun gastgezinnen.

Op de laatste dag van hun bezoek gaan ze naar Leeuwarden waar o.a. een beklimming van de Oldehove op het programma staat. ’s Avonds is er een afsluitend diner op school en rond middernacht vertrekken de Italiaanse leerlingen weer naar Schiphol.