Ronde van Oranjewoud: ,hardlopen geeft gevoel van vrijheid'

Oranjewoud - ,,Hardlopen geeft een gevoel van vrijheid. Wat kun je op bevrijdingsdag dan ook beter doen dan de Ronde van Oranjewoud rennen? We hebben hiermee dus op onze eigen manier de bevrijding gevierd.''

Dit zei Elivra van Houten, een van de honderden deelneemsters aan de 24ste Ronde van Oranjewoud die op Bevrijdingsdag onder een stralende lentezon werd gehouden. De organisatie was in handen van AV Heerenveen. Ook dit jaar was de start en finish op de Abe Lenstraboulevard bij Sportstad Heerenveen. Voor het eerst bestond de mogelijkheid om de route ook te wandelen.

De Ronde van Oranjewoud bestaat uit meerdere afstanden over een parcours van verharde wegen door het bosrijke Parklandschap van Oranjewoud, Mildam en De Knipe. Er kon gekozen worden uit  een wedstrijd- en recreatieloop van10 Engelse Mijlen en een wedstrijd- en recreatieloop van 10 en  5,2 kilometer.

Onderweg steeg de temperatuur al snel. Deellneemster Sofia Houwer kreeg het zo warm dat ze in Oranjewoud de tuin in rende van iemand die bezig was de tuin te sproeien om zich heerlijk nat  te laten spuiten. ,,Ik was helemaal duizellg, maar toen kon ik er weer helemaal tegen,'' aldus een lachende Sofia. 

©Foto Flitsnieuws.nl