Het blijft spannend voor sc heerenveen

Heerenveen - Met nog één speelronde op het programma is het nog altijd ongekend spannend in de strijd om de play-offs.

sc Heerenveen heeft alles in eigen hand en kan deelname aan de play-offs zondag zelf veilig stellen. Bij winst op Feyenoord is sc Heerenveen verzekerd van de play-offs, bij een gelijkspel of verlies zijn de Friezen afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

sc Heerenveen staat op dit moment op de 7e plaats in de Eredivisie, die plaats geeft uiteindelijk recht op het spelen van play-offs voor een ticket voor de Europa League. Uiteindelijk moet sc Heerenveen bij de eerste acht eindigen om deel te mogen nemen aan de play-offs.

Op dit moment zijn er, naast sc Heerenveen, nog twee ploegen die strijden om een play-off ticket. Dat zijn PEC Zwolle en ADO Den Haag.

FC Utrecht en Vitesse hebben zich al verzekerd van een play-off ticket en kunnen niet meer ingehaald worden door de Zwollenaren en Hagenezen. De Friezen zouden nog kunnen klimmen naar plaats 6, maar dan moet er zelf gewonnen worden van Feyenoord en dan moet Vitesse verliezen bij Willem II.

sc Heerenveen is bij winst op Feyenoord zeker van de play-offs om Europees voetbal. Een overwinning betekent tevens behoud van de 7e plaats en bij verlies van Vitesse tegen Willem II, stijging naar de 6e plaats. Een 6e of 7e plaats op de ranglijst bepaalt uiteindelijk wie als eerste een thuiswedstrijd speelt in de halve finale. Blijft sc Heerenveen 7e, dan speelt het eerst thuis op 9 mei om 18.30 uur, stijgt het naar de 6e plaats, dan wordt er eerst een uitwedstrijd gespeeld op dezelfde datum en tijdstip.


Als de Friezen zondag gelijkspelen tegen Feyenoord, zijn ze afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Indien PEC Zwolle (AZ - uit) en ADO Den Haag (Roda JC - uit) beide zouden winnen, bepaalt het doelsaldo uiteindelijk wie er deel mogen nemen aan de play-offs. Op dit moment heeft sc Heerenveen het beste doelsaldo (-4), gevolgd door PEC Zwolle (-6) en ADO Den Haag (-9). PEC Zwolle zou met meer dan twee doelpunten verschil moeten winnen bij AZ, terwijl ADO met meer dan vijf doelpunten verschil moet winnen bij Roda JC.

Mocht sc Heerenveen verliezen zondag, dan hoeft dat nog niet te betekenen dat de play-offs niet gehaald worden. Wel zijn de Friezen dan enorm afhankelijk van PEC Zwolle en ADO Den Haag. Beide ploegen zouden sc Heerenveen, als ze zelf winnen, in gaan halen. In dat geval zou sc Heerenveen zakken naar plaats 9, een plaats die geen recht geeft op play-offs.

Bron: www.sc-heerenveen.nl