’t Hummelhûs breidt uit met dagbesteding voor volwassenen

Oudehorne - Vanaf dit voorjaar kunnen jeugdigen en volwassenen bij ’t Hummelhûs in Oudehorne terecht voor dagbesteding op de natuurtuin.

Hiervoor heeft de zorgafdeling van ’t Hummelhûs een samenwerking met de natuurtuin, die zich op hetzelfde adres bevindt. De natuurtuin bestaat uit een boomgaard met fruitstruiken en een moestuin van 10000 m2 met een boerderijwinkel.

Tot op heden was het nog niet mogelijk om dagbesteding te bieden omdat de natuurtuin voornamelijk seizoenswerk had. Deze winter is er echter een kas van 840 m2 aangekocht, waardoor er veel eerder gekweekt kan worden en het kweekseizoen ook verlengd wordt.

Daarnaast is er op het terrein een werkplaats gecreëerd waardoor er ’s winters ook werkzaamheden gedaan kunnen worden. De dagbesteding is voor jongeren en volwassenen die graag met hun handen werken en het fijn vinden om buiten in de natuur bezig te zijn.

’t Hummelhûs is sinds 2005 een kinderdagverblijf voor dagopvang en buitenschoolse opvang.

Sinds 2008 bieden ze ook groeps- en individuele begeleiding aan voor kinderen met een gedrag of psychische aandoening of ontwikkelingsstoornis. In de loop van de jaren is het zorgaanbod uitgebreid met thuisbegeleiding en onderwijsondersteuning voor (dreigende) thuiszitters.

Met de uitbreiding van de dagbesteding biedt ’t Hummelhûs een compleet aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Voor meer informatie over ’t Hummelhûs kan men kijken op www.thummelhus.nl