Lammy Bruyns & Friends bij finalisten Liet 2018

Heerenveen - De 10 finalisten van Liet 2018 zijn bekend. Onder hen zijn Lammy Bruyns & Friends uit Heerenveen.

Nadat de vakjury van Liet, onder voorzitterschap van Jan Tekstra, twee weken geleden haar 15 genomineerden bekendmaakte zijn er ruim 2000 publieksstemmen binnengekomen via de website https://liet.nl/.

De publieksstemmen tellen voor 25% mee. De 10 finalisten zijn:
Albert van der Tuin
Astrid en Else
Berend Riemersma
Days To Imagine
Else
Klaske
Lammy Bruyns & Friends
Sequens
Stonecrobs
Toussaint

Alhoewel er geen aparte publieksprijs is, is het uiteraard wel vermeldingswaardig wie depubliekslieveling van de digitale stemming is: Berend Riemersma.

De winnaar van Liet 2018 verdient deelname aan Liet International 2018 XXL op 23 mei a.s. in Neushoorn en staat daarmee op het podium naast 14 internationale acts uit Europese regio’s met een minderheidstaal.

Alle finalisten krijgen in 2018 een optreden aangeboden op een van de talentstages van Friesland Pop.

De finalisten zullen ook elkaar beoordelen en erkennen de beste finalist van dit jaar met de Liet 2018 Muzikantenprijs.

Nieuw is de Tsjêbbe Hettinga tekstpriis. De jury heeft bijzondere aandacht voor de tekst, waarbij gelet is op de wijze waarop het Fries of een van de Friese streektalen e/o dialecten is gebruikt. Samen met de kinderen van de Friese dichter Tsjêbbe Hettinga is door Liet het plan ontwikkeld om dichters en songwriters elkaar te laten inspireren.

Na twee succesvolle experimenten in 2017 en begin 2018, waarbij nieuwe Friese nummers zijn ontstaan, maakt Boekhandel van der Velde het mogelijk om deze prijs vanaf dit jaar uit te reiken.

De winnaar van deze tekstprijs, met een waarde
van duizend euro, ontvangt een inspirerende reis naar een Europese regio met een
minderheidstaal. De daadwerkelijke overhandiging van de tekstprijs vindt op een later moment plaats in de boekenwinkel te Leeuwarden