Tabletcafé over apps en expositie tekeningen in bibliotheek Heerenveen

Heerenveen - Op dinsdag 15 mei komt in het Tabletcafé van de bibliotheek in Heerenveen een aantal apps aan de orde, die absoluut een plek verdienen op de tablet of smartphone.

Deze avond start om 18.30 uur. De Annie M.G. Schmidtmiddag wordt gehouden op 16 mei om 15.00 uur, toegang gratis. En vanaf woensdag 9 mei exposeert autodidact Arina Kuijper-Timmerman haar tekeningen in de bibliotheek.

Favoriete apps
De meeste mensen schaffen nauwelijks nieuwe apps aan voor hun telefoon of tablet. Toch zijn er veel apps die het leven makkelijker of leuker maken. Ter inspiratie komt er in het Tabletcafé een aantal voorbij. Daarnaast kunnen de bezoekers hun eigen favoriete app onder de aandacht brengen en is er ruimte om vragen te stellen.


Annie M.G. Schmidtmiddag

De kinderen kunnen tijdens deze middag deelnemen aan: knutsel- en tekenactiviteiten, voorlezen, een estafette en een heuse soepproeverij. Ook kunnen gedichten worden gemaakt en kan naar filmfragmenten worden gekeken.

Tentoonstelling

Tot en met zaterdag 9 juni is iedereen welkom om de expositie van Arina Kuijper te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Kuijper maakt voornamelijk gebruik van houtskool en zacht pastelkrijt voor haar tekeningen. Zij schildert overigens ook, met acrylverf.

Portret laten maken

Portretten tekent Kuijper meestal vanaf een foto. Maar op zaterdag 19 mei gaat zij de uitdaging aan en kunnen belangstellenden een portret van zichzelf laten maken. Van 10.30 tot 13.30 uur is Arina  dan in de bibliotheek en tekent ze (tegen een kleine vergoeding) portretten met houtskool. Men kan  zich hiervoor aanmelden bij de klantenservice in de bieb.