Kermis voor mensen met een beperking

Heerenveen - Vorig jaar werd voor het eerst op de kermis in Heerenveen andacht besteed aan bezoekers met een beperking. Een succes was het zeker en daarom krijgt dit initiatief een vervolg.

Martin Hoekstra initiatiefnemer van de prikkelarme kermis en mede organisator van de Kermis Heerenveen heeft vorig jaar dit evenement naar Heerenveen gehaald.

De prikkelarme kermis is een kermis waar de muziek uit en of zacht staat, de verlichting uit is waar  mogelijk en waarbij de attracties zullen minder snel hun rondjes draaien. Tevens zal deze ochtend een bekende langs komen namelijk Olaf. 

Er zijn veel mensen die een kermis ontwijken omdat een bepaalde doelgroep niet tegen de prikkels kunnen van al die harde muziek, lichtflitsen en de attracties gaan veel te snel.

Iedereen moet plezier hebben en kunnen genieten van dit van dit evenement, vindt organisator Martin Hoekstra. ,,Deze kermis is bedoeld voor mensen met een beperking van welke vorm dan ook. Maar het kan ook zijn dat men gewoon rustig over de kermis wil lopen, dat kan natuurlijk ook. Ik hoop dat het nog een groter succes gaat worden dan vorig jaar,'' aldus Hoekstra.

De Prikkelarme kermis is zaterdag 19 mei van 10:30 tot 13:30.