Hylke van der Veen overhandigt cheque Ronald McDonald Hoeve

Heerenveen - General manager Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve en zijn collega Chris Kalsbeek (Ronald McDonald Huis Leeuwarden) namen het waardepapier in ontvangst. 

General manager Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve en zijn collega Chris Kalsbeek (Ronald McDonald Huis Leeuwarden) namen het waardepapier in ontvangst. 

Van der Veen vertrekt per 1 augustus als algemeen directeur bij de coöperatie AB Vakwerk. Hij is bijzonder begaan met de activiteiten van de Ronald McDonald Hoeve en greep zijn afscheidsreceptie aan om geld in te zamelen voor dit goede doel: ,,De Hoeve is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Wat iedereen hier in Beetsterzwaag doet voor de gezinnen die op bezoek komen is fantastisch en verdient een steun in de rug.” 

Beleeftuin


De Ronald McDonald Hoeve is een vakantiehuis waar gezinnen met zorgintensieve kinderen kunnen genieten van een zorgeloze vakantie. Marc Stallinga is blij met de cheque. Volgens hem zal het geld gebruikt worden om het buitenterrein opnieuw in te richten. ,,Ons plan is om een beleeftuin te realiseren. De tuin zal volledig gericht zijn op de prikkeling van de zintuigen van de kinderen die bij ons vakantie vieren.” 


De bij AB Vakwerk vertrekkende algemeen directeur zamelde al eerder geld in voor het Ronald Mcdonald Kinderfonds. Zo fietste Van der Veen afgelopen jaar mee in de Homeride, een 24 uur durende sponsorwielertocht die in totaal ruim 1 miljoen euro opbracht.