Brandweerwedstrijden in Oudehorne

Oudehorne -  Zaterdag was Oudehorne even het strijdtoneel van de eerste gewestelijke ronde van de brandweervaardigheidstoetsen. De wedstrijdlocatie was op het erf van een mechanisatiebedrijf aan de Schoterlandseweg.

Het scenario voor de wedstrijd is bekend maar het is voor een organiserende brandweerploeg weer altijd een uitdaging om een mooie entourage te bedenken. En dat is zeker gelukt! Team Nieuwehorne staat bekend om hun uitdagingen voor het bedenken van een leuke brandweerwedstrijd! Het was zeker een uitdaging voor de deelnemende korpsen die niet dagelijks met landbouwvoertuigen te maken hebben.

De acht deelnemende ploegen gingen allemaal volop aan de bak. Bij aankomst op het terrein moest er dan wel even een plan van aanpak worden gemaakt. “Ongeval in loods, stoomvorming vanuit een lekkend vat, slachtoffers en noem maar op”.

O ja, ook nog twee vechtersbazen op het terrein. Alle elementen waren aanwezig in het scenario. De bevelvoerder moest ook hier handelend optreden en de vechtersbazen konden later worden overhandigd aan de politie. Kortom er zat volop actie in voor de deelnemende korpsen.

De winaar werd post Ureterp, 2e Haren en 2e Tjalleberd.