Verlies voor Quick Stick

Heerenveen - Quick Stick ging als koploper op bezoek bij hekkensluiter Twente voor een inhaalwedstrijd. Omdat de meeste concurrenten van Quick Stick al hadden gespeeld was het een goede mogelijkheid om uit te lopen.

Het lukte Quick Stick echter niet om haar eigen spel te spelen en ging met 2-1 onderuit.
In het begin van de wedstrijd waren er wat kansjes voor beide ploegen. Twente had de grootste kans uit een strafcorner, maar de sleep van Twente werd knap van de lijn gehaald door Britt Herder. Even later kreeg Twente opnieuw een corner mee die werd benut met de backhand. Quick Stick ging daarna beter hockeyen en had het de press goed staan waardoor er veel ballen konden worden onderschept. Meerdere kansen volgden en vijf minuten voor rust wist Quick Stick op gelijke hoogte te komen door een mooi ingeschoten corner van Elzien Klatte. Een tweede corner vlak daarna ging net naast waardoor er gerust werd met een 1-1 stand.


In de tweede helft bleef Quick Stick het spel maken, maar het combineren ging moeizaam doordat passes stuiterden of niet goed werden aangenomen. Daarnaast nam de arbitrage veel vreemde beslissingen, vaak in het nadeel van de bezoekers. Halverwege de tweede helft kreeg Quick Stick nog een corner mee, maar deze werd niet goed aangegeven. Daardoor kon Twente er snel met veel mensen uitkomen, maar zij wisten het overtal niet te benutten door goed ingrijpen van keepster Yvet Mooiweer. Even later was er nog een goede kans voor Lisan ten Berge, maar zij raakte de bal niet goed waardoor deze eenvoudig kon worden gepareerd. Het drama werd compleet voor Quick Stick toen Twente tien minuten voor tijd na een misverstand achterin op een 2-1 voorsprong kwam. Een slotoffensief kwam vervolgens nooit echt van de grond omdat Quick Stick nog twee groene kaarten kreeg wegens aanmerkingen op de arbitrage.


Ondanks deze nederlaag blijft Quick Stick op de eerste plaats staan met nu 3 punten voorsprong op Gron. Studs. en Deventer, dat gelijkspeelde tegen Zevenaar. Volgende week wordt er vanwege de meivakantie niet gehockeyd. De week daarop gaat Quick Stick op bezoek bij Apeliotes in Nijmegen.