Royal Jongbloed maakt winnaars fotowedstrijd Fotobijbel bekend

Heerenveen - Deze week verschijnt bij Royal Jongbloed de Roodletter Fotobijbel, een editie van de Roodletterbijbel met foto’s van meer dan zestig professionele en amateurfotografen.

Tijdens een feestelijke presentatie bij de bijbeldrukker uit Heerenveen zijn de drie winnende foto’s van de fotowedstrijd bekendgemaakt.

Afgelopen zomer hield Royal Jongbloed een fotowedstrijd om foto's te verzamelen voor de uitgave van de Roodletter Fotobijbel. Daarop kreeg zij ruim 1000 foto's binnen. Een enorm aantal!  De jury heeft er uiteindelijk ruim 100 heeft gekozen om in de Roodletter Fotobijbel op te nemen.
Fotobijbel
  
De winnaars zijn:
1e plaats: Anne Bos (mus op dak, geplaatst bij Lucas 12:6)
2e plaats: Karina Dunnewind (biddend meisje met knuffel, geplaatst bij 1 Timotheüs 4:12)
3e plaats: Willeke Vreugdenhil (bruid met confetti in het haar, geplaatst bij Hooglied 4:1)


De winnaars ontvingen alle drie Het nieuwe Leven als cadeau. De foto die op de eerste plaats is geëindigd, is de coverfoto van de Roodletter Fotobijbel geworden. Daarnaast kregen alle fotografen van wie een foto is opgenomen, een exemplaar van de Roodletter Fotobijbel cadeau.


Uit het juryrapport:
Over het geheel gesproken vindt de jury dat de foto expressief moet zijn. Hij moet een hedendaagse klik geven met de bijbeltekst waarbij hij geplaatst is en zodoende stimuleren tot meditatie over de tekst. De menselijke factor is daarbij belangrijk. Ook detailopnames zorgden voor een goede binnenkomer bij de bijbeltekst.

 

Meer informatie, achtergronden en uitleg is te vinden via www.royaljongbloed.nl/roodletterbijbel