Annemieke Mintjes sponsort 500ste Nepalese student

Heerenveen - Op feestelijke wijze heeft het bestuur van Stichting Studenten- en Musaharproject Nepal de inschrijving van de 500ste  sponsorstudent gevierd.

Sponsor is Annemieke Mintjes van communicatiebureau Mintjes & Co uit Heerenveen. Zij kreeg een fraaie fotoreportage over haar studente overhandigd.

Haar student is de 18-jarige Putti Sherpa uit Okhaldhunga, een afgelegen bergdorp in de Himalaya. Zij zit in klas elf, de voorbereidende klas voor haar definitieve studierichting. Haar vader werkt bij de boer en moeder is vaak ziek. Het gezin heeft geen geld om het meisje verder te laten studeren.

SMPN-secretaris Froukje Nijholt sprak Annemieke Mintjes een maand geleden, kort voor haar reis naar Nepal . Toen Annemieke over arme sponsorstudenten in Nepal hoorde, nam ze direct het besluit om ook een student te sponsoren. Nijholt was afgelopen maand voor projectbezoek in Nepal waar ze onder meer de uitbetaaldag van Student Help Nepal in Kathmandu bijwoonde en ook de studente van Annemieke ontmoette. Zelf startte ze achttien jaar geleden met het sponsoren van de eerste student.

De 18-jarige Putti was met haar vader en 13-jarige zusje twee dagen lopend en per jeep/bus onderweg naar de uitbetaaldag. Blij nam ze haar cheque in ontvangst. In totaal 135 studenten waren aanwezig op deze meeting waar ze de controleurs en bestuursleden van SHN ontmoetten. Voor Putti en haar zusje was het de eerste keer dat ze in Kathmandu was. Het gezin is arm en de sponsorbijdrage uit Nederland maakt het verschil. 

Annemieke reageerde blij verrast toen ze hoorde dat ze de 500ste student sponsort. 

,,Zeker vandaag, als ik weer volop bezig ben met mijn leergang Rendement van Geluk aan de Erasmus Universiteit realiseer ik me hoe bevoorrecht ik ben, als vrouw in Nederland, als ondernemer met mooie klussen. En wat is er mooier dan delen wat je hebt. Ik weet dat de beste manier om mensen in andere landen te helpen het opleiden van meisjes is. Dat maakt echt verschil, zo blijkt steeds weer. Vandaar dat ik heel graag een bijdrage lever aan de educatie van een Nepalese studente. Ik vind het prettig om te weten wie ik ondersteun, en dat ik er zeker van kan zijn dat mijn bijdrage helemaal aan haar ten goede komt.’’

Bestuurslid Gerda Breeuwsma die de studentensponsoring coördineert is blij met de nieuwe sponsor.

,,We stimuleren vooral ook meisjes’’, vertelt Gerda, ,,Meisjes kunnen dankzij sponsoring langer naar school, worden niet jong uitgehuwelijkt of al op jonge leeftijd aan het werk gezet bij een boer uit het dorp.”

Er staan nog 15 studenten op de wachtlijst. Voor meer informatie mail Gerdabreeuwsma@studentensponsoringnepal.nl